Svake godine 22. mart se obeležava kao Svetski dan voda kako bi se naglasila važnost očuvanja vodnih resursa i širila svest o izazovima sa kojima se danas suočavamo.

Ovogodišnjim sloganom „Voda za mir“ šalje se jasna poruka da je više nego poželjno da se ujedinimo oko vode i da je iskoristimo za mir i saradnju.

JVP „Vode Vojvodine“ će povodom Svetskog dana voda, sutra, 23. marta, na Zaštićenom prirodnom dobru „Begečka jama“ u saradnji sa Gradom Novim Sadom i mnogobrojnim institucijama organizovati akciju čišćenja ovog parka prirode. Zajedničko delovanje gradskih organa, raznih kompanija i organizacija, građana, a posebno dece, neophodno je u cilju rešavanja zagađenja voda i podizanja ekološke svesti. Akciji mogu da se priključe svi ljudi dobre volje i da zajedno očistimo priobalje parka prirode sa željom ka promenama koju hoćemo da vidimo u našoj okolini.

U zašititi voda svi imamo svoju ulogu. Kao pojedinci, trebalo bi da znamo da su vode značajan i ograničen resurs, a kao kompanija koja se brine o vodama u Vojvodini, moramo se ponašati krajnje odgovorno. Radeći zajedno na brizi o vodi, ublažavamo efekte klimatskih promenama i ekstremnih vremenskih prilika, a ovaj dragocen resurs čuvamo za generacije koje dolaze.