U okviru misije Francuske agencije za razvoj u Srbiji (AFD), danas je u prostorijama JVP „Vode Vojvodine“ održan sastanak na temu „Nacionalni integrisani program modernizacije crpnih stanica za energetski efikasniji sistem odvodnjavanja i navodnjavanja“.

Sastanku su, zajedno sa svojim saradnicima, prisustvovali vođa operativnog tima Francuske agencije za razvoj Fabien Mainguy, direktorica Republičke direkcije za vode Maja Grbić, direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović, direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, kao i predstavnici konsultantskih kuća. 

Tokom današnjeg sastanka razrađivani su svi segmenti projekta, od izrade Studije opravdanosti do konačne realizacije radova na rekonstrukciji i modernizaciji crpnih stanica. Studija je obuhvatala 104 crpne stanice koje se nalaze na teritoriji AP Vojvodine i 54 na teritoriji Srbije. Izvršen je obilazak svake pojedinačno i napravljan popis svih tehničkih elemenata i opreme. Pored toga, napravljen je predlog tri kategorije za modernizaciju crpnih stanica koje su kroz ekonomsku analizu predočene na sastanku, a razgovaralo se i o izrađenoj Studiji uticaja na životnu sredinu. 

Ovo je samo početak saradnje koja će se, nadamo se, u budućnosti uspešno nastaviti sa ciljem da se u narednim godinama izvrši modernizacija svih preostalih crpnih stanica koje se nalaze na području Vojvodine, a koje su u ingerenciji JVP „Vode Vojvodine“.