JVP ,,Vode Vojvodine” je počelo sa slanjem rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2023. i 2024. godinu, za fizička lica. Rešenja se prvo dostavljaju obveznicima koji imaju registrovan nalog na portalu eUprave, što podrazumeva 98.844 obveznika. 

Dostava štampanih rešenja putem JP „Pošta Srbije“ biće realizovana u narednom periodu.

Sva rešenja su kreirana na osnovu dostavljenih podataka od RGZ-a, Ministarstva poljoprivrede, tj. Uprave za agrarna plaćanja, kao i od Sektora poljoprivredne inspekcije i Uprave za veterinu.

Rešenja su izdata u  skladu sa izmenama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara na usvojenih sednici Narodne skupštine Republike Srbije. Izmenama Zakona predviđeno je da od 1. januara 2024. godine naknadu za odvodnjavanje NEĆE PLAĆATI FIZIČKO LICE I PREDUZETNIK – VLASNIK, ODNOSNO KORISNIK ZEMLJIŠTA UPISANOG U REGISTAR POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA. Za ovu kategoriju  obveznika naknada za 2023. godinu umanjuje se za 50 procenata.

Svim obveznicima naknade koji su platili više nego što su obavezni, a ukoliko nemaju dospelih dugovanja iz prethodnog perioda, na njihov pisani zahtev biće izdata potvrda o više uplaćenih sredstava. Sa tom potvrdom obveznik se obraća Poreskoj upravi prema sedištu/prebivalištu uplatioca koja isplaćuje višak uplaćenog novca.