Objekat na Dunavu za potrebe poslova rečne policije i JVP „Vode Vojvodine“ danas su otvorili potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Dočekao ih je direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, koji je zajedno sa načelnikom PU Novi Sad Goranom Radonjićem izvršio prezentaciju ovog objekta.

Objekat se nalazi kod Varadinskog mosta na reci Dunav sa petrovaradinske strane i sastoji se od kancelarija Odeljenja za bezbednost na rekama u okviru Policijske uprave Novi Sad i našeg preduzeća.

Ovaj novootvoreni objekat unaprediće bezbednost na reci Dunav, podignuće kapacitet rečne policije u Novom Sadu čime će se značajno povećati bezbednost građana, a samim tim, zajednički i uz pomoć savremene tehnologije monitoring centra, kontinuirano sprovoditi posao sprečavanja krivolova nad ribolovnim vodama kojima upravlja JVP „Vode Vojvodine“.

Saradnja Policijske uprave Novi Sad i našeg preduzeća pokazala se i do sada kao izuzetno uspešna, a ovim projektom ona će biti još efikasnija i produktivnija.