U okviru jednodnevne stručne ekskurzije danas su Branu na Tisi kod Novog Bečeja i vodne objekte u neposrednoj blizini, obišli studenti i profesori Fakulteta vodnih nauka iz Baje.

Ovaj fakultet deo je mađarskog Univerziteta za javne službe „Ludovika“, a budućim građevinskim inženjerima sa smera Upravljanje vodama, poseta vodnim objektima kojima upravlja JVP „Vode Vojvodine“ svakako će biti korisno iskustvo.

Studenti su bili impresionirani tehničkim karakteristika i impozantnošću Brane, jer su mogli da vide kako funkcioniše neki vodni objekat i kako se teoretska znanja koja stiču na fakultetu mogu primeniti na konkretnim primerima.

Među studentima koji su danas posetili Branu na Tisi, osim akademaca iz susedne Mađarske, bilo je i studenata iz govoto svih krajeva sveta, jer na Fakultetu vodnih nauka studira mnogo stranaca.

Inače, Brana na Tisi kod Novog Bečeja kao najveći i najvažniji hidrotehnički objekat na Hidrosistemu Dunav – Tisa – Dunav,  od kada je otvorena, davne 1977. godine, neprestano privlači pažnju stručnjaka, jer je reprezentativni primer dobrog upravljanja vodama.