Novi Sad, 9.09.08.

Glavni projekat nadvišenja odbrambene linije grada Novog Sada u ukupnoj dužini od 6,4 kilometra trebalo bi da bude gotov do kraj godine. U skladu sa nedavno potpisanim ugovorom između JVP „Vode Vojvodine“ i „Hidrozavoda“ nadvišenje odbrambene linije od uliva kanala DTD u Dunav do novosadske prevodnice, u dužini od 4,2 kilometra,  trebalo bi da bude gotovo u roku od 45 dana, a u narednih mesec i po i deo od uliva kanala DTD u Dunav do Bulevara Cara Lazara.
Izrada Glavnog projekta, koji će koštati 3.835.000,00 dinara,  podeljena je u dve faze kako bi, ukoliko sve bude teklo predviđenim tokom, radovi na nadvišenju, na ovoj deonici,  mogli da počnu do kraja godine. Što se JVP “Vode Vojvodine“ tiče, kompletna dokumentacija biće spremna krajem oktobra, ali početak radova isključivo zavisi od tenderskog postupka koji će  kao finansijer sprovesti pokrajinski  Fond za kapitalna ulaganja.
Za nadvišenje odbrambene linije Grada Novog Sada u Fondu je rezervisano 250 miliona dinara, ali će prema procenama za nabavku mobilne opreme biti potrebno još toliko novca. Kako će biti obezbeđena sredstva za nabavku mobilne opreme, koja će prema idejnom projektu biti postavljena duž keja, ali i na pojedinim deonicama uz kanal DTD, još nije izvesno, ali će najverovatnije biti obezbeđena preko  Svetske banke.
Služba za odnose s javnošću i protokol