За заљубљенике у пловидбу, 600 km пловних канала у оквиру Хидросистема Дунав-Тиса-Дунав (ХС ДТД) представљају идеалну дестинацију. Мирна вода, дубок газ и прилика да се доживе лепоте нетакнуте природе од пловидбе каналима чине јединствену наутичку авантуру.

Под слоганом „Пловимо заједно“, ЈВП „Воде Војводине“ од 2009. године организују регату поводом Међународног дана Дунава, како би на најбољи начин били промовисани пловни потенцијали Војводине. С једне стране, циљ је да се рекреативни наутичари охрабре да плове каналима без страха од проласка кроз преводнице, а са друге стране, да се локалне самоуправе подстакну да изађу на воду и препознају потенцијал који имају у наутичком туризму. На тај начин, остварује се и један од дугорочних циљева предузећа – стварање одрживих водних ресурса.

Популарно названа „крстарење равницом“, наша регата наишла је на велику подршку и симпатије не само наутичара, већ и шире јавности. Регата „Воде Војводине“ израсла је у једну од највећих вишедневних рекреативних пловидби у нашој земљи. Поред домаћих, у регати учествују и наутичари из Хрватске, Словеније, Аустрије, Мађарске, Холандије и Француске.