Novi Sad, 28.10.08.
 Na zaštićenom prirodnom dobru parku prirode „Jegrička“, o kojem kao staralac brine JVP „Vode Vojvodine“, u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Zavodom za zaštitu prirode,  ovih dana završene su tri staze zdravlja, u Sirigu, Zmajevu i Ravnom selu. Staze su duge između kilometar i dva, a osim u  rekreativne svrhe služiće i za  edukaciju lokalnog stanovništva, pogotovo najmlađih. Duž staza postavljene su i informativne  table sa osnovnim podacima o zaštićenom prirodnom dobru i  biljnim i životinjskim vrstama.
U uređenje staza  uloženo je 700.000 dinara, a  sredstva je obezbedio Sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Kao i do sada u svim radovima  na zaštiti i očuvanju Parka prirode Jegrička i u uređenju staze  aktivno je učestvovala opština Temerin, odnosno Mesna zajednica Sirig i lovačko udruženje iz Siriga,  dok su planinarsko društvo u Sirigu  i đaci tamošnje osnovne škole očistili teren uz  Jegričku.
Uređenje staza obavilo je novosadsko preduzeće „Opreming“.
Današnjoj promociji staze zdravlja kod Siriga prisustvovali su između ostalih i direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije,  sekretar Seketararijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Slobodan Puzović, direktor JVP „Vode Vojvodine“, Branislav Radanović i predstavnici opštine Temerin.