POČELA PRODAJA RIBOLOVAČKIH DOZVOLA

 

JVP „Vode Vojvodine“ kao korisnik delova ribolovnih voda, odnosno ribarskog područja «Srbija – Vojvodina» i to: hidrosistema Dunav – Tisa – Dunav,  dela Dunava od mosta kod Bačke Palanke do mosta u Bogojevu, akumulacije «Šelevrenac» i reke Smogve u Sremu, počelo je da prodaje odnosno distribuira dozvole za sportski i privredni ribolov.

PRODAJA dozvola za sportski ribolov organizovana je preko Udruženja sportskih ribolovaca (USR), koje pokriva teritoriju cele AP Vojvodine, ali i preko Radnih jedinica JVP „Vode Vojvodine“ u Somboru, Odžacima, Vrbasu, Novom Sadu, Bečeju, Novom Bečeju, Zrenjaninu i Vršcu. Dozvole se mogu kupiti i u upravnoj zgradi JVP „Vode Vojvodine“, Bulevar Mihajla Pupina 25, u Službi za ribarstvo.

Način prodaje preko Udruženja sportskih ribolovaca regulisan je Ugovorom o saradnji, kojim su regulisani svi detalji i međusobna prava i obaveze Udruženja, JVP „Vode Vojvodine“ i korisnika u vezi sa prodajom godišnjih dozvola za sportski ribolov.

 

Vrste dozvola koje prodaju JVP „Vode Vojvodine“

  • Seniorska dozvola, za područje na kojem je korisnik JVP „Vode Vojvodine“. Dozvola košta 2.750 dinara.
  • Dozvola za žene, omladinu od 14 do 18 godina i starije od 65 godina, za područje na kojem je korisnik JVP „Vode Vojvodine“. Dozvola košta 2.000 dinara.
  • Dnevna dozvola, za područje na kojem je korisnik JVP „Vode Vojvodine“. Dozvola košta 500 dinara.
  • Dozvola za privredni ribolov košta 95.000 dinara i
  • Dozvola za bućku 30.000 dinara

Na ribolovnim vodama na kojima je korisnik Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ osobe mlađe od 14 godina mogu pecati sa članskom kartom Udruženja sportskih ribolovaca.