Na većini banatskih vodotoka vodostaji su danas u manjem opadanju. Izuzetak je Tamiš, koji je i dalje u porastu. Na vodomeru Jaša Tomić danas u 12 časova izmerena su 572 centimetra. Na osnovu prognoza rumunske hidrološke službe, RHMZ saopštava da se vrh vodenog talasa na Tamišu očekuje tokom večeri i da će biti ispod 600 centimetara. Ustava „Lanka“, uzvodno od Boke gde su tokom jučerašnjeg dana primećena veća procurenja danas će biti zablindirana, ali će na tom lokalitetu i dalje biti na snazi mere vanredne odbrane od poplava. Zbog naglog porasta vodostaja Tamiša delimično je poplavljen put Botoš – Tomaševac, ali je to uobičajena pojava kada se na Tamišu sprovodi odbrana od poplava.

            Mere vanredne odbrane od poplava i dalje su na snazi na brani Veliko Središte, dok je zbog blagog opadanja vodostaja na reci Neri vanredna odbrana ukinuta jutros.

            Na Dunavu, Tisi i Savi takođe se beleži porast vodostaja. U narednih pet dana na tim rekama vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućim približavanjem granicama redovne odbrane od poplava.