15. jun 2010.

 

 

VELIKO INTERESOVANjE ZA REGATU VODE VOJVODINE

 

Za učešće u regati JVP „Vode Vojvodine“, koja će se održati od 25. juna do 5. jula 2010 godine, prijavljeno je blizu 70 lađa, čiju posadu će činiti oko 170 nautičara i zaljubljenika u plovidbu. Ovo bi trebalo da bude i prva međunarodna regata na vojvođanskim kanalima, s obzirom na to da su svoje učešće najavili i nautičari iz Hrvatske.

Regata „Voda Vojvodine“ umnogome predstavlja i jedinstven događaj za naselja u priobalju. JVP „Vode Vojvodine“ zahvaljuje se lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama Despotovo, Doroslovo, Kula, Sombor, Bačko Novo Selo i Bačke Palanke, kao i organizatorima „Tamburica festa“ u Deronjama, koji su domaćini regataša i naši partneri u organizaciji ovog događaja.

Organizacijom regate JVP „Vode Vojvodine“ želi da na najbolji način promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. U okviru regate biće organizovana i proslava Dana Dunava – 29. Juna, u Malom Staparu, koji predstavlja dragulj vodoprivredne baštine u Vojvodini. Regata je jedna od aktivnosti u okviru kojih će JVP „Vode Vojvodine“ obeležiti ovogodišlji Dan Dunava. Za učesnike druge po redu regate, JVP „Vode Vojvodine“ obezbeđuju komandni brod, 20 litara goriva za svako plovilo, prateće službe i besplatan prolaz kroz prevodnice.