KRENULA REGATA VODE VOJVODINE

 

Više od 60 lađa isplovilo je jutros iz Novog Sada u regati „Vode Vojvodine“, koja traje do 5. jula i obuhvata oko 300 kilometara plovnih puteva Vojvodine. Posadu plovnog karavana pod zastavom JVP „Vode Vojvodine“ čini oko 170 nautičara i zaljubljenika u plovidbu koji će tokom jedanaest dana ići put Despotova, Deronja, Doroslova, Malog Stapara, Sombora, Karavukova, Bačkog Novog Sela, Bačke Palanke, te nazad u Novi Sad. Ujedno, ovo je i prva međunarodna regata na kanalima Hs DTD posle više od dve decenije, s obzirom da učestvuju i nautičari iz Hrvatske. Takođe, tu su i regataši iz Novog Sada, Beograda, Apatina, Novog Bečeja, Zrenjanina…

Regata „Voda Vojvodine“ umnogome predstavlja i jedinstven događaj za naselja u priobalju. JVP „Vode Vojvodine“ zahvaljuje se lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama Despotovo, Doroslovo, Kula, Sombor, Bačko Novo Selo i Bačke Palanke, kao i organizatorima „Tamburica festa“ u Deronjama, koji su domaćini regataša i naši partneri u organizaciji ovog događaja.

Organizacijom regate JVP „Vode Vojvodine“ želi da na najbolji način promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. U okviru regate biće organizovana i proslava Dana Dunava – 29. Juna, u Malom Staparu, koji predstavlja dragulj vodoprivredne baštine u Vojvodini. Regata je jedna od aktivnosti u okviru kojih će JVP „Vode Vojvodine“ obeležiti ovogodišlji Dan Dunava. Za učesnike druge po redu regate, JVP „Vode Vojvodine“ obezbeđuju komandni brod, 20 litara goriva za svako plovilo, prateće službe i besplatan prolaz kroz prevodnice.