Učesnici regate koju je organizovalo JVP „Vode Vojvodine“ stigli su danas oko 13 sati u Novi Sad, Dunavom od Bačke Palanke. U plovnom karavanu pod zastavom „Vode Vojvodine – Regata 2009″ od 25. juna do 1. jula 2009. godine duž kanala Hs DTD, od Novog Sada do Deronja, i dalje Dunavom od Bogojeva do Novog Sada, učestvovalo je 45 lađa, najviše iz Novog Sada, te iz Beograda, Inđije, Titela… Na lađama je bilo više od stotinu članova posade, pa i mališana, dok najmlađi regataš ima dve godine.

Sedam dana plovidbe obeležilo je lepo druženje, o čemu možete više pročitati na našem sajtu www.vodevojvodine.rs. Ovim putem zahvaljujemo se Opštini Bački Petrovac, mesnim zajednicima Ruski Krstur i Bačko Novo Selo i organizatorima „Tamburica festa 2009″ u Deronjama, koji su bili domaćini naše regate. 

Regata je bila prilika da se na pravi način promovišu plovni potencijali Vojvodine, plovidba i nautički turizam, život na vodi i uz vodu, a to je bio i jedan od događaja kojima je naše preduzeće obeležilo Međunarodni Dan Dunava – 29. jun.. Na ovaj način želeli smo da podsetimo i nautičare na pogodnosti koje za plovidbu pružaju kanali Hs DTD i prirodne lepote koje postoje na obalama kanala. Takođe, regata predstavlja i svojevrsnu najavu Svetske konferencije o kanalima 2009, koja će se održati u Srbiji od 20. do 27. septembra. Centralni program ovog međunarodnog događaja, usmerenog na promociju i razvoj unutrašnjih plovnih puteva, održaće se u Novom Sadu od 23. do 25. septembra 2009. godine, a glavni organizator je JVP „Vode Vojvodine.

1. jul 2009.