Iskustva i znanja u oblasti vodoprivrede razmenili su stručnjaci iz Španije, Holandije, Francuske, Engleske i Srbije, kroz prezentacije i posete lokalitetima u Vojvodini koji predstavljaju primer dobre prakse u vodoprivredi. Stručnjake iz oblasti vodoprivrede ugostio je Fond za evropske poslove AP Vojvodine i Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.

U upravnoj zgradi JVP „Vode Vojvodine“, u ponedeljak 30. maja 2011, otvoren je stručni skup WATERWAYS FORWARD – TRANSFER VISIT u Novom Sadu. Predavanja su otvorili direktor JVP „Vode Vojvodine“ prof. dr Atila Salvai, Dušanka Sremački, pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Predrag Novikov direktor fonda za Evropske poslove i Nico van Lamsweerde, Lead partner Waterways Forward.

Gosti su nakon toga posetili hidročvor Novi Sad, branu na  Tisi i prevodnicu Bečej, koji su primer dobre prakse u upravljanju vodnim resursima i hidroobjektima.

Skup će trajati dva dana u toku kojih će se održati radionice i predavanja, kao i poseta hidročvoru Mali Stapar, koji se smatra najvećim draguljom vodoprivrede Vojvodine.

Svrha ovog dvodnevnog skupa jeste razmena informacija i iskustava, naročito u oblasti višenamenskog korišćenja kanalske mreže, razvoja turizma na vodnim putevima i industrijskog nasleđa kao turističke atrakcije.