Nakon devet dana plovidbe Dunavom, Tisom i kanalima Hs DTD i više od 220 kilometara, regata koju je treću godinu za redom organizovalo JVP „Vode Vojvodine“ juče je uplovila u Novi Sad. Sa gotovo 90 lađa i više od 200 članova posade, ova regata, održana od 25. juna do 3. jula, predstavlja najveću organizovanu plovidbu na našim vodama u poslednjih nekoliko godina.

Ovogodišnja regata ostaće upamćena po velikom broju dece. Među dvadesetak mališana, namlađi mornar bio je osmomesečni Luka sa broda „Melodi“, dok je najstariji regataš poznati rečni vuk 78-godišnji deda Boža. Regataši su se sjatili sa svih strana – iz Novog Sada, Beograda, Temerina, Sremskih Karlovaca, Zemuna…

Takođe, ovogodišnja regata ostaće upamćena i po dobrim domaćinima koji su priredili sjajne i interesatne programe za regataše. Ovim putem, JVP „Vode Vojvodine“ se zahvaljuje lokalnim samoupravama Titel, Zrenjanin, Klek, Bečej, Novi Bečej, Srbobran i Despotovo, što su bili naši partneri u organizaciji ovogodišnje regate.

Organizacijom regate JVP „Vode Vojvodine“ želi da promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. Ova organizovana rekreativna plovidba je i jedan od načina na koji se obeležava Međunarodni dan Dunava – 29. jun. Za učesnike regate, JVP „Vode Vojvodine“ obezbeđuje komandni brod, prateće službe (mehaničar, lekar, brod – tegljač, fotograf) i besplatan prolaz kroz prevodnice.

Do sledeće godine i sledeće regate…

Plovimo zajedno!