Međunarodni volonterski kamp na Info-centru parka prirode Jegrička, na kojem je učestvovalo 13 volontera iz 8 zemalja, završava se danas. Organizator i domaćin ovog kampa bilo je JVP „Vode Vojvodine“, koje je u saradnji s Mladim istraživačima Srbije ugostilo volontere u Temerinu.

Na svečanom zatvaranju volontere je pozdravio predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, uručeni su im sertifikati za učešće u kampu i postavljena je izložba fotografija. Svi učesnici kampa su vrlo zadovoljni i nadaju se ponovnom dolasku u našu zemlju. Takođe, nisu krili oduševljenje gostoprimstvom i prirodnim lepotama Vojvodine.

Radove na uređenju edukativne staze, duge 3,5 km uz desnu obalu Jegričke, od Info-centra „Jegrička“ do osmatračnice za ptice i farbanje eksponata broda iz filma „Kao rani mraz“, obavljali su  volonteri iz Španije, Belgije, Grčke, Koreje, Japana, Francuske, Slovenije i Nemačke. Uređen je i kompletan prostor oko Info-centra, a postavili su i  mali drveni most na jednom od kanala za odvodnjavanje u neposrednoj blizini Info-centra.

JVP „Vode Vojvodine“  obezbedilo je  volonterima smeštaj, hranu, zdravstvenu i bezbednosnu zaštitu, kao i propratne sadržaje koji su gostima iz sveta omogućili  da se upoznaju sa Vojvodinom. Volonteri su   obišli  Novi Sad,  Sremske Karlovce i Temerin, a jedan dan  proveli su obilazeći Frušku goru sa svim njenim lepotama.