Na mestu divlje deponije koja je decenijama  predstavljala ruglo u Novim  Kozarcima, nadomak Kikinde, uskoro će biti završeni radovi na uređenju dva mala jezera, jedno namenjeno kupačima, a drugo pecarošima. Tako će žitelji Novih Kozaraca umesto smetlišta dobiti pravu zelenu oazu na reviru „Strelište“, ukupne površine 1,5 ha.

Dva jezera u Novim Kozarcima uređena su pre svega zahvaljujući vodoprivrednim radovima koje je izvelo Vodoprivredno društveno preduzeće „Gornji Banat“, Kikinda,  u saradnji sa Mesnom zajednicom i JVP „Vode Vojvodine“. Od 2006. godine do danas u ove radove uloženo je više od  11 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena preko pokrajinskih institucija i fondova. Radovi se izvode fazno u skladu sa obezbeđenim novcem. Do sada je jezero namenjeno pecarošima izmuljeno i poribljeno, dok se u nastavku planira izgradnja prelivne ustave, uređenje plaže, postavljanje ograde, sadnja drveća……

Kroz projekat „Voda za život“, koji se od 2009. godine  sprovodi na području cele pokrajine, JVP „Vode Vojvodine“ je  u opremanje samo ovog prostora uložio  oko 700.000 dinara. Sva ulaganja JVP Vode Vojvodine kroz ovaj projekat na području pokrajine za protekle dve godine premašuje 400 miliona dinara.

U dogovoru sa predstavnicima mesne zajednice u Novim  Kozarcima uređena su ribolovna mesta namenjena osobama sa posebnim potrebama, postavljanjena je  saletla, drveni mobilijari (stolovi, klupe i suncobrani), kante za otpatke. Prostor i oprema  danas su  predati na čuvanje  tamošnjim pecarošima i lovcima,  a prema očekivanjima, „Strelište“ će postati  omiljeno stecište rekreativaca i svih ljubitelja prirode ne samo žitelja Novih Kozaraca, već i okolnih mesta.