У протекле четири године инвестиције у одбрамбене линије на подручју Војводине премашиле су 3,4 милијарде. Највише средства намењено је за реконструкцију и стабилизацију леве и десне обале Тисе, низводно од Жабаљског моста  –  1,7 милијарди динара.

Тренутно се на Тиси изводе радови на две локације, а када све буде готово ово подручје, које је током 2006. године било најугроженије, биће знатно безбедније од високих вода Тисе.

За санацију четири локације на десној обали Тисе, односно постављање обалоутврда каменим набачајем, низводно од Жабаљског моста, намењено је 510 милиона динара. Планирана је санација укупно 2,5 километара обале. Радови су почели половином јануара, а требало би да буду окончани у року од годину дана. На овим радовима ангажовани су Водопривредно предузеће Регулације у Сремској Митровици и АД Ћуприја.

Напомињемо да је крајем 2010. године, захваљујући средствима Фонда за капитална улагања завршена санација овог дела насипа на Тиси. За реконструкцију 15 километара насипа од ушћа Јегричке до Мошоринског брега уложено је 529 милиона динара.

Друго велико градилиште налази се на левој обале Тисе, узводно од ушћа Канала Бегеј. За те радове намењено је 670 милиона динара из кредита Светске банке. Одбрамбена линија дуга 19 километара биће надвишена у просеку за 1,2 метра. Радови су почели у новембру прошле године, а у складу са уговором требало би да буду готови за 17 месеци. Радове изводи конзорцијум Енергопројект – Дунав група агрегати.

Рекордно високи водостаји на Тиси 2006. године запретили су да угрозе и поплаве брањено подручје, пре свега на десној обали Тисе. На тој деоници насипи нису били реконструисани, а била су угрожена насељена места: Тител, Лок, Шајкаш, Жабаљ, Гардиновци, Вилово и Мошорин. Крајњим напором и уз велике материјалне трошкове брањено подручје је одбрањено. Правовременим постављањем џакова спашена су не само материјална средства већ и људски животи јер би поплавне воде у неким насељима биле дубоке и више метара што би била права катастрофа за угрожено подручје.

Половином априла 2006. Тиса у Новом Кнежевцу достигла је рекордних 949, у Сенти 926, а код Титела 818 цм. Уведено је ванредно стање у општинама Зрењанин, Жабаљ и Тител. Одбрана је трајала два месеца.

Радове на десној обали Тисе данас је обишао председник Владе Војводине др Бојан Пајтић.