Na sistemu  koji  odvodi vodu  sa ovog područja, očistiće se 11 kilometara kanala u ataru naselja Kruščić. Posle izmuljenja 43 000 kubika mulja, gradnje dve nove i sanacije jedne postojeće ustave sistem će postati dvonamenski. Ovim će biti omogućeno navodnjavanje 970 hekatara zemljišta. Vrednost radova na ovom lokalitetu iznosi 16 miliona dinara, a izvodi ih VDP „Bačka“ Vrbas. Radovi su počeli danas.

 

Zahvaljujući ugovoru između JVP Vode Vojvodine i Ministarstva poljoprivrede u čišćenje i rekonstrukciju kanalske mreže u Vojvodini ovog proleća biće uloženo dodatnih 500 miliona dinara. Radovi na području 21 vojvođanske opštine počinju ovih dana. U skladu sa projektnom dokumentacijom pripremljenom u JVP Vode Vojvodine postojeći kanali će se očistiti i produbiti, a ukoliko bude potrebe izgradiće se ustave ili vodozahvati. U prvoj fazi radiće se na 40 dvonamenskih sistema u opštinama Sombor, Apatin, Kula, Vrbas, Srbobran, Subotica, Ada, Senta, Kanjiža, Novi Bečej, Kikinda, Čoka, Žitište, Zrenjanin, Vršac, Plandište, Opovo, Kovačica, Pančevo, Pećinci i Odžaci.

Posle radova, koji bi trebalo da budu okončani tokom juna i jula, iz ovih kanala moći će se navodnjavati oko 45.000 hektara zemljišta.