Postavljanje drvenih mobilijara sa suncobranima na stazi zdravlja kod brodske prevodnice Bečej samo je jedna u nizu akcija u okviru višegodišnjeg projekta „Voda za život“ koji realizuje JVP „Vode Vojvodine“ u saradnji sa lokalnim samoupravama. Ovakvi radovi doprinose kvalitetu života građana kao idealno mesto za odmor od gradske vreve, a sve više postaju i omiljena izletišta pecaroša, ljubitelja prirode i rekreativaca. Do sada je u Opštini Bečej uloženo oko 8,5 miliona dinara u radove na sanaciji zgrade turbinskog postrojenja stare brodske prevodnice Bečej i u izmuljivanje kanala. Ova nova investicija samo će doprineti još lepšem izgledu obnovljene prevodnice.

Drveni elementi koji se postavljaju na obale kanala u saglasju su sa životnom sredinom, čijem očuvanju JVP „Vode Vojvodine“ pridaju velik značaj. Namera je da se i kroz ovakve projekte i na ovakav način uređenja obale podstakne održivo korišćenje vodnih resursa, nautički i eko turizam.

Svoju punu afirmaciju projekat „Voda za život“ dostigao je u periodu od 2009. do 2011. godine, kada je na obostrano zadovoljstvo ostvarena saradnja sa gotovo svim gradovima na teritoriji Vojvodine. U ovom periodu kroz program sufinansiranja u hidrotehničke i meliorativne radove uloženo je oko 740 miliona dinara, dok je širom Vojvodine utrošeno još 10 miliona dinara u postavljanje drvenog mobilijara (stolova, klupa, suncobrana, kanti za otpatke, saletli…). JVP „Vode Vojvodine“  je u projektima sufinansiranja učestvovalo sa oko 330, a  opštine sa oko 408 miliona dinara.