Са 86 јахти у пловном каравану и око 200 чланова посаде, регата „Воде Војводине“ која ће се ове године одржати од 24. јуна до 4. јула остаје једна од највећих организованих вишедневних пловидби на водама у Србији. И ове године биће то међународна регата, захваљујући наутичарима из Хрватске, а међу „панонским морнарима“ највише је Новосађана и Београђана. Ту су и заљубљеници у пловидбу из Сремских Карловаца, Новог Бечеја, Темерина, Земуна… За једанаест дана на води наши регаташи препловиће близу 300 километара у овогодишњој наутичкој авантури Војводине.

ЈВП „Воде Војводине“ већ традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, а у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам, живот на води и уз воду. Партнери у организацији су нам локалне самоуправе градова и места на каналу кроз које регата пролази – Бачки Петровац, Бач, Српски Милетић, Сомбор, Бездан, Кљајићево, Дорослово и Бачки Грачац. Наши домаћини припремају пропратна дешавања на обали канала и већ унапред знамо да ће то бити још једна прилика за лепо дружење.

Регата под заставом ЈВП „Воде Војводине“ испловљава у јутарњим часовима 24. јуна  из Новог Сада. Захваљујемо предузећу ДДОР, које је као пријатељ регате осигурало све учеснике овогодишње пловидбе.

Пловимо заједно!