Sa 86 jahti u plovnom karavanu i oko 200 članova posade, regata „Vode Vojvodine“ koja će se ove godine održati od 24. juna do 4. jula ostaje jedna od najvećih organizovanih višednevnih plovidbi na vodama u Srbiji. I ove godine biće to međunarodna regata, zahvaljujući nautičarima iz Hrvatske, a među „panonskim mornarima“ najviše je Novosađana i Beograđana. Tu su i zaljubljenici u plovidbu iz Sremskih Karlovaca, Novog Bečeja, Temerina, Zemuna… Za jedanaest dana na vodi naši regataši preploviće blizu 300 kilometara u ovogodišnjoj nautičkoj avanturi Vojvodine.

JVP „Vode Vojvodine“ već tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. Partneri u organizaciji su nam lokalne samouprave gradova i mesta na kanalu kroz koje regata prolazi – Bački Petrovac, Bač, Srpski Miletić, Sombor, Bezdan, Kljajićevo, Doroslovo i Bački Gračac. Naši domaćini pripremaju propratna dešavanja na obali kanala i već unapred znamo da će to biti još jedna prilika za lepo druženje.

Regata pod zastavom JVP „Vode Vojvodine“ isplovljava u jutarnjim časovima 24. juna  iz Novog Sada. Zahvaljujemo preduzeću DDOR, koje je kao prijatelj regate osiguralo sve učesnike ovogodišnje plovidbe.

Plovimo zajedno!