Пловни караван под заставом „Воде Војводине“, који чине чак 93 јахте и око 220 чланова посаде, испловио је јутрос у 9 сати из Новог Сада. Током једанаест дана регате коју организује ЈВП „Воде Војводине“ у овој јединственој наутичкој авантури наши „панонски морнари“ препловиће близу 300 километара бачких канала. И ове године реч је о међународној регати, захваљујући учешћу наутичара из Хрватске, а ту су и заљубљеници у пловидбу из Новог Сада, Београда, Сремских Карловаца, Земуна, Новог Бечеја…        

Новосадску преводницу регаташи су прешли око 10 сати ујутру, а потом су се упутили ка првој одредници ове године – Бачком Петровцу. Одатле, регата „Воде Војводине“ наставља пут Бача, Српског Милетића, Сомбора, Бездана, Кљајићева, Дорослова и Бачког Грачаца. Партнери ЈВП „Воде Војводине“ у организацији регате су наведене локалне самоуправе, који су као домаћини организовали лепа дружења, обиласке историјских знаменитости и разне манифестације.                            

Новина у овогодишњој регати је што ће пловни караван имати и сувоземну посаду- четворо бициклиста из Новог Сада који ће руту регате извозати на својим двоточкашима. На овај начин, желимо да скренемо пажњу на могућности које пружају канали Дунав-Тиса-Дунав, као и на здрав живот на води и уз воду.                                                                                                        

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. Овим путем желимо да се захвалимо и предузећу ДДОР које је као пријатељ регате осигурало учеснике овогодишње пловидбе.

Пловимо заједно!