Plovni karavan pod zastavom „Vode Vojvodine“, koji čine čak 93 jahte i oko 220 članova posade, isplovio je jutros u 9 sati iz Novog Sada. Tokom jedanaest dana regate koju organizuje JVP „Vode Vojvodine“ u ovoj jedinstvenoj nautičkoj avanturi naši „panonski mornari“ preploviće blizu 300 kilometara bačkih kanala. I ove godine reč je o međunarodnoj regati, zahvaljujući učešću nautičara iz Hrvatske, a tu su i zaljubljenici u plovidbu iz Novog Sada, Beograda, Sremskih Karlovaca, Zemuna, Novog Bečeja…        

Novosadsku prevodnicu regataši su prešli oko 10 sati ujutru, a potom su se uputili ka prvoj odrednici ove godine – Bačkom Petrovcu. Odatle, regata „Vode Vojvodine“ nastavlja put Bača, Srpskog Miletića, Sombora, Bezdana, Kljajićeva, Doroslova i Bačkog Gračaca. Partneri JVP „Vode Vojvodine“ u organizaciji regate su navedene lokalne samouprave, koji su kao domaćini organizovali lepa druženja, obilaske istorijskih znamenitosti i razne manifestacije.                            

Novina u ovogodišnjoj regati je što će plovni karavan imati i suvozemnu posadu- četvoro biciklista iz Novog Sada koji će rutu regate izvozati na svojim dvotočkašima. Na ovaj način, želimo da skrenemo pažnju na mogućnosti koje pružaju kanali Dunav-Tisa-Dunav, kao i na zdrav život na vodi i uz vodu.                                                                                                        

JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Ovim putem želimo da se zahvalimo i preduzeću DDOR koje je kao prijatelj regate osiguralo učesnike ovogodišnje plovidbe.

Plovimo zajedno!