Plovni karavan pod zastavom „Vode Vojvodine“, doplovio je danas u Novi Sad, nakon jedanaest dana na vodi i blizu 300 kilometara plovidbe kanalima Bačke. Oko 11 sati „panonski mornari“ su kroz novosadsku prevodnicu prešli u Dunav, čime je okončana četvrta i najveća do sada regata u organizaciji „JVP „Vode Vojvodine“, sa 93 prijavljene jahte i oko 220 članova posade. I ove godine regata „Vode Vojvodine“ bila je međunarodnog karaktera zahvaljujući učešću nautičara iz Hrvatske.

Pored zaljubljenika u plovidbu iz Novog Sada u ovoj pravoj nautičkoj avanturi Vojvodine, koja je trajala od 24. juna do 4. jula, u najvećoj meri učestvovali su Beograđani, a potom nautičari iz Sremskih Karlovaca, Zemuna, Novog Bečeja… Najstariji regataš prešao je osmu deceniju, dok je najmlađi tek prohodao sa svojih godinu i po dana. Inače, na četvrtoj regati „Vode Vojvodine“ među posadom je bilo više od 20 mališana koji su plovili sa roditeljima. Novina je suvozemna posada – četvoro biciklista iz Novog Sada koji su rutu regate izvozali na svojim dvotočkašima. Ovim putem zahvaljujemo se lokalnim samoupravama koje su bili domaćini našoj regati i naši partneri u organizaciji – Bačkom Petrovcu, Baču, Srpskom Miletiću, Somboru, Bezdanu, Kljajićevu, Doroslovu i Bačkom Gračacu.

JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Takođe, zahvaljujemo se i preduzeću DDOR koje je kao prijatelj regate osiguralo učesnike ovogodišnje plovidbe.

Plovimo zajedno!