ЈВП Воде Војводине и ове године организује активности којима се обележава Дан Дунава – 29. јун.

Већ пету годину за редом Воде Војводине поводом Дана Дунава организују рекреативну регату у жељи да се промовише не само пловни потенцијал  Војводине, већ живот на води и уз воду. Регата „Воде Војводине“ одржава се од 22. до 30. јуна 2013, а пловидбом се повезују шест градова на каналима, Дунаву и Тиси. Овим догађајем желимо да скренемо пажњу на значај развоја водних ресурса и све потенцијале које такав развој првенствено за носи за локалне заједнице и друштво уопште.

Дан Дунава је међународна манифестације којом се обележава годишњница потписивања Конвенције о заштити реке Дунав у Софији, Бугарска, 29. јуна 1994. године. Ова манифестација указује на потребу да земље и организације дунавског басена уједине своје снаге и раде заједнички. Обележавајући овај дан, помажемо да се обезбеди заштита реке Дунав и њених притока, како би их и будуће генерације користиле и у њима уживале. Дунав је један од најважнијих речних сливова у Европи, јер повезује 81 милион људи. Ова река и њене притоке протичу кроз 18 земаља – Немачку, Аустрију, Чешку, Словачку, Мађарску, Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, Србију, Румунију, Бугарску, Молдавију, Украјину, а мањим делом и кроз Швајцарску, Италију, Пољску, Албанију и Македонију.

Радници ЈВП Воде Војводине ће, заједно са радницима водопривредних предузећа, интерно обележити овај празник такмичењем у кувању рибље чорбе.