Radovi na iskopavanju novih 2,3 kilometara meliorativnih kanala u ataru sela Turija koji se priključuju postojećoj mreži sistema za odvodnjavanje T-I su pri kraju. Na novim kanalima izgrađena su i tri mosta-propusta, dok radovi obuhvataju i iskopavanje i razastiranje zemljišta. Proširenjem kanalske mreže u ataru Turije biće omogućeno odvodnjavanje sa dodatnih 2.000 hektara poljoprivredne površine. Za ove radove predviđeno je ulaganje od 14,5 miliona dinara.

Ovo je pojedinačno najveća ovogodišnja investicija u okviru takozvanog trojnog finansiranja uređenja kanalske mreže na teritoriji opština Kula i Srbobran. U radove u pet mesnih zajednica ove dve opštine planirano je ulaganje od ukupno blizu 25 miliona dinara, dok u finansiranju učestvuju Vlada AP Vojvodine – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zatim, JVP „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave.

Osim u Turiji, predviđeni radovi na meliorativnim kanalima na teritoriji Nadalja, Srbobrana, Kruščića i MZ „Donji grad“ u Kuli su završeni. Reč je o uklanjanju biljne vegetacije, izmuljenju kanala i razastiranju mulja, koji će znatno poboljšati odvodnjavanje na ovom području.