Zahvaljujući IPA programu prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, „Ekološko upravljanje vodama u ravničarskim predelima“, u kojem JVP Vode Vojvodine  učestvuje sa vodoprivrednim preduzećem iz Segedina danas je počelo  izmuljenje dela Jegričke u opštini Temerin.

Na tenderu sprovedenom u skladu s pravilima Evropske unije najbolju ponudu dostavilo je vodoprivredno preduzeće „Bačka“, Vrbas. Izmuljivanje nešto više od 6 km Jegričke na teritoriji Siriga, Opština Temerin, koštaće 185.215 evra, a u skladu sa potpisanim ugovorom  trebalo bi da bude gotovo u narednih 8 meseci. Radovi će  doprineti poboljšanju protoka i kvaliteta vode u Jegričkoj i očuvanju biljnih i životinjskih vrsta.

Budžet projekta, koji je počeo 1. februara 2013, a trajaće 18 meseci, iznosi blizu 600.000 evra. Za „Vode Vojvodine“ odobreno blizu 235.000 evra, od tog iznosa za izmuljenje Jegričke namenjeno je 190.000 evra. Ostatak novca biće utrošen na opremu, ostale radove i tehničku kontrolu.

Cilj ovog, trećeg po redu projekta iz IPA programa prekogranične saradnje u kojem učestvuje JVP Vode Vojovodine,  jeste povezivanje nadležnih institucija u Vojvodini i južnoj Mađarskoj koje su zadužene za prevenciju poplava i izlivanje rečnih tokova. U sklopu projekta već je  sproveden monitoring kvaliteta vode i mulja.

Vodeći partner na ovom projektu je JVP Vode Vojvodine, a treći partner Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.