На подручју Војводине, бар тренутно, нема опасности од водотока који су у надлежности ЈВП Воде Војводине. Редовна одбрана од поплава спроводи се само на шест километара реке Саве, док је јутрос на Марковачком потоку, односно брани Велико Средиште у Oпштини Вршац, из превентивних разлога,  уведена ванредна одбрана од поплава. На целом току Дунава, водостај је испод вишегодишњег просека, а његов пораст до границе редовне одбране од поплава, према прогнозама РХМЗ, треба очекивати у наредних десетак дана. Водостај Тисе такође је испод просека.

ЈВП Воде Војводине из централног магацина за одбрану од поплава уступило је Србијаводама и Граду Новом Саду близу 100.000 ПВЦ џакова за одбрану од поплава. Предузећу Србијаводе, које спроводи обрану од поплава на водотоцима јужно од Београда,  јуче је послатo 30.000, а током дана биће им послато и додатних 50.000 џакова. Уколико се укаже потреба ЈВП Воде Војводине уступиће угроженим подручјима још џакова, а по потреби и део мобилне опреме за одбрану од поплава.

Набујали фрушкогорски потоци, који су у надлежности органа локалних самоуправа,  направили  су много проблема на сремској страни Града Новог Сада. За одбрану од поплава у Сремској Каменици, коју спроводе надлежне комуналне службе и Водопривредно предузеће Шајкашка,  ЈВП Воде Војводине уступило је 8.000 џакова, док је Лединцима испоручено 500 џакова. Фрукогорски потоци угрожавају и поједине делове  Срема  па много посла око одбране од поплава имају и водопривредна предузећа Галовица, Земун и Хидросрем, Сремска Митровица. Граду Сремској Митровици уступљено је 500 џакова.

Обилне падавине не могу за кратко време проузроковати знатан пораст великих река у Војводини, али могу на банатским водотоцима Тамишу, Брзави, Неки, Карашу, Златици. На нагли пораст водостаја тих река највише утичу падавине у Румунији, односно на Карпатима, али бар за сада, нема најава наглог пораста тих водотока.