Водостај Саве код Сремске Митровице јутрос је износио 777 цм, што је још увек изнад границе ванредне одбране од поплава (критеријум на овој деоници на Сави за мере ванредне одбране је 750 цм).

И даље је појачан рад осматрачке службе на свим насипима. У току су радови на локализацији поплавних вода у зони Раче, Босута, Вишњићева и Моровића. Привремено је сузбијен продор воде на локалитету Крива рампа.

Прилив воде из Хрватске и даље је велик. Река Студва расте 1 цм на сат. Црпна станица Босут ради пуним капацитетом уз чишћење наплавина.

У току целог дана радови ће трајати у овим зонама. У радовима су ангажовани сви технички и људски капацитети.  Угроженост је велика с обзиром на велик прилив воде.

 

Стање на Дунаву:

Водостај Дунава код Новог Сада јутрос износи 446 центиметара. На десној обали Дунава, у зони Петроварадина, Сремске Каменице и Сремских Карловаца, уведене су мере редовне одбране од поплава. Поред ових подручја, мере редовне одбране од поплава спроводе се на Дунаву и на сектору Ковина, Панчева и Беле Цркве. Укупна дужина одбрамбене линије на којој се спроводе мере редовне одбране од поплава на Дунаву износи 84,12 километара.