Велика количина воде која нам стиже из залеђа, преко хрватских шума и атара, и даље прави проблем насељима уз границу. Сава опада, али Студва и Босут и даље расту ,око центиметар на сат. Радови на привременим насипима који би требало да заштите Босут и Рачу су завршени, док се у Вишњићеву и Моровићу приводе крају. Проблем са водама из залеђа биће решен чим вода из Босута буде могла отицати у Саву, а то ће се десити када водостај Саве опадне за 1,82 метра, колико данас износи разлика измађу те две реке.
Посебна пажња посвећује се првој одбрамбеној линији на реци Сави јер високи водостаји угрожавају безбедност насипа. Деоницу дугачку 120 км даноноћно обилази 120 радника водопривреде, слаба места се евидентирају и обележавају, а по потреби и санирају.
Дунав од улаза у нашу земљу на граници са Хрватском и даље расте, али према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода, разлога за бригу нема. Јутрос је код Бездана измерен 491 цм, што је за 19 више него јуче, док је код Новог Сада Дунав порастао 22 цм и достигао 468 цм. Врх таласа код Новог Сада прогнозиран је за суботу и требало би да буде око 500 цм, што је за два метра мање од границе када се у Новом Саду проглашава ванредна одбрана од поплава.