На водомерној летви у Сремској Митровици у 15 сати измерен је  водостај реке Саве од 748 центиметара, што по критеријумима о спровођењу одбране од поплава представља стање редовне одбране. На овој деоници, критеријум за мере ванредне одбране од поплава је 750 центиметара.

С обзиром на водостај и релативно добро стање насипа Покрајински кризни штаб препоручио је Градском штабу да се ван снаге стави Одлука о евакуацији града, уз напомену да опасност није прошла и да се у случају нове критичне ситуације ове мере могу поново увести. Очекује се да ће Градски штаб прихватити ову препоруку и донети одлуку након које становништво може да се врати у своје домове.

И поред ниског водостаја, ЈВП Воде Војводине поступаће као у стању ванредне одбране од поплава.

На линији одбране у насељеним местима која су угрожена поплавним водама из правца Хрватске, тренутно стање је стабилно али се бележи стални благи раст река Босут и Студва. Сви радови око локализационих привремених насипа су завршени, а у току је надвишење насипа за насеље Моровић на вишу коту.

Иако је ситуација знатно стабилнија, стручњаци процењују да кризна ситуација нје прошла и комплетно људство и механизација су на терену.