Tokom 2014. godine iz kanalske mreže na teritoriji Vojvodine izvađeno je skoro 290 hiljada kubika mulja, a u radove je, iz sredstava JVP Vode Vojvodine, uloženo više od sto miliona dinara. Od marta do decembra vađen je mulj na pet lokaliteta, na ukupnoj dužini od 6,5 km. Svi radovi plovnim bagerom u celosti su završeni za ovu godinu

Na ušću Starog Begeja u kanal DTD, kod Jankovog mosta izvađena je 31 hiljada kubika mulja, na dužini od 850 metara. Kod Srbobrana, na kanalu Bečej – Bogojevo, očišćen je kilometar toka, a izvađeno je 34 hiljade kubika. Na kanalu Odžaci – Sombor, na delu kod Srpskog Miletića očišćeno je 2,5 km i izvađeno 64 hiljade kubika. U Bačkom Petrovcu, na trianglu, čišćen je kanal Novi Sad – Savino Selo na dužini od pola kilometra, sa te lokacije izvađeno je 40 hiljada kubika, dok je kod vodozahvatne ustave Bezdan, na 1,5 kilometru uklonjeno više od 80 hiljada kubika. Ovim obimom radova ispunjen je ovogodišnji plan.

Svi ovi radovi deo su redovnog održavanja kanalske mreže i omogućavaju normalno funkcionisanje sistema, plovidbu, navodnjavanje, odvodnjavanje, sve u zavisnosti od namene kanala. Takođe, vađenje mulja doprinosi prijatnijem izgledu kanala i čini život kraj vode i na vodi ugodnijim.