U 2014. godini, ribočuvari JVP Vode Vojvodine zaplenili su skoro 60 kilometara nelegalno postavljenih mreža, veliki broj drugog pecaroškog alata, čamaca, kao i improvizovanih plovećih objekata. Ribočuvarski timovi JVP Vode Vojvodine, kojih ima osam, tokom prošle godine godini obišli su gotovo 2.300 puta ribolovna područja u svojoj nadležnosti. Zbog nedozvoljenog ribolova podneto je 68 prekršajnih prijava.

U okviru stalne kontrole provereni su privredni ribari na delu Dunava koji je pod ingerencijom Vode Vojvodine (od Bogojeva do Bačke Palanke), kao i više od pet hiljada rekreativnih ribolovaca.

Redovne kontrole terena od strane ribočuvara JVP Vode Vojvodine nastavljaju se i ove godine čime bi trebalo da spreče svi oblici kršenja propisanih pravila, što će zaljubljenicima u pecanje obezbediti siguran i bogat ulov.

Ribolovne dozvole za ovu godinu prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede i životne sredine trebalo bi da budu isporučene do kraja meseca. Cene ostaju iste kao i prošle godine.