Do kraja ove nedelje biće pošumljeno pet kilometara leve i pet kilometara desne obale vodotoka Jegrička na području Siriga, Opština Temerin. Akcija pošumljavanja u Parku prirode Jegrička počela je danas i u njoj, pored radnika JVP Vode Vojvodine, učestvuju i planinari i članovi lovačkog udruženja iz Siriga. Na obale Jegričke biće zasađene autohtone vrste drveća, poljski jasen i bela vrba.

S obzirom na to da su se na tom lokalitetu   stvarali „vodeni čepovi“ koji su smanjivali protok vode, JVP Vode Vojvodine je pre dve godine otpočelo realizaciju Projekta „Ekološko upravljanje vodama u ravničarskim predelima“, a u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Mađarska.

Na ovaj način preko IPA fondova, obezbeđeno je oko 235.000 evra za izmuljivanje nešto više od 6 kilometara Jegričke na teritoriji MZ Sirig. Departman za hemiju i biohemiju Prirodno – matematičkog fakulteta u Novom Sadu, uradio je analize i monitoring kvaliteta vode, sedimenta, priobalnog zemljišta i biomonitoring.

Pošumljavanje je nastavak navedenih radova. Na ovaj način stvoriće se izvanredan zaštitni pojas koji će umanjiti zagađenja sa okolnog poljoprivrednog zemljišta, ali će istovremeno biti i sklonište za lovnu divljač i ostale životinjske vrste iz Parka prirode Jegrička.