Regata Vode Vojvodine danas je uplovila u Novi Sad, čime je okončana dvanaestodnevna plovidba duž oko 450 kilometara plovnih puteva Vojvodine. U ovogodišnjoj plovidbi, koja je trajala od 20. juna do 1. jula, učestvovalo je osamdesetak brodova sa blizu 200 članova posade, među kojima je bilo čak i tridesetak dece školskog i predškolskog uzrasta. Pored domaćih nautičara, u regati koju organizuje Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine, učestvovali su i zaljubljenici u plovidbu iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Ovogodišnju regatu obeležila je nizvodna plovidba Dunavom, te plovidba bačkim i banatskim kanalima i kratak izlazak regataša na Tisu. Na krstarenje ravnicom regataši su krenuli iz Novog Sada, odakle su nastavili za Stare Banovce, Pančevo, Kovin, Banatsku Palanku, Vlajkovac, Jermenovce, Botoš, Zrenjanin, Novi Bečej, Srbobran, Despotovo, da bi se vratili u Novi Sad. Ovim putem zahvaljujemo se navedenim lokalnim samoupravama koje su bili domaćini regati Vode Vojvodine i partneri u organizaciji.

U poslednjih sedam godina, regata Vode Vojvodine prerasla je u jednu od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji. JVP Vode Vojvodine tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, kao i da afirmiše život na vodi i uz vodu.