U toku su intenzivni radovi na izmuljenju Krivaje u Srbobranu na deonici dugoj blizu 600 metara, od preliva kod stare vodenice do mosta u Banatskoj ulici. Na taj način biće poboljšan proticaj reke kroz Srbobran, s obzirom na to da su se na ovom potezu stvarali čepovi od trske i nanosa, a da su okolne deonice izmuljene prethodnih godina.

Osim uređenja Krivaje kroz gradsku zonu, započeti su radovi na izmuljenju ove reke na još jednoj lokaciji na teritoriji Opštine Srbobran, ali nizvodno u vangrađevinskom delu, da deonici od 1.100 metara.

Radovi na Krivaji vredni su ukupno oko 36 miliona dinara, dok će u uređenje kanalske mreže u Opštini Srbobran biti uloženo još nešto više od sedam miliona dinara. Radovi na izmuljenju deonice kanala za odvodnjavanje koji se uliva u Hidrosistem DTD nizvodno od Turije, su završeni. Takođe je predviđeno i izmuljenje deonice kanala Mlaka, kao i uklanjanje akvatične vegetacije na meliorativnim kanalima.

Svi ovi radovi povećaće funkcionalnost kanalske mreže i doprineti poboljšanju odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Radove zajedno finansiraju Opština Srbobran i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dok je izvođač Vodoprivredno preduzeće „Bačka“ iz Vrbasa.