Poribljavanjem Kikindskog kanala, Zlatice i kanala DTD u Banatu, danas je počelo ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje JVP „Vode Vojvodine“. U narednih nedelju dana, nešto više od 20 tona jednogodišnje mlađi šarana, biće pušteno na 25 lokacija kanala Hidrosistema DTD, u deo Dunava u nadležnosti JVP Vode Vojvodine, (od Bogojeva do Bačke Palanke), te u akumulacije Tavankut i Velebit, Belocrkvanska jezera i zaštićena prirodna dobra Jegrička i Beljanska Bara.

JVP „Vode Vojvodine“, kao korisnik dela Ribarskog područja Srbija-Vojvodina, sprovodi ovu akciju u okviru redovnog programa poribljavanja koje se uvek obavlja krajem godine na lokacijama za koje stručne službe preduzeća procene da je najpotrebnije. Na ovaj način, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode, biće poboljšan kvalitet ribljeg fonda u našim ribolovnim vodama.

Poribljavanju, pored radnika JVP „Vode Vojvodine“, prisustvuju i nadležne inspekcijske službe i lokalna ribilovačka udruženja. Poribljene lokacije u narednom periodu, češće nego obično, obilaziće ribočuvari JVP Vode Vojvodine.