Redovna odbrana od poplava jutros je proglašena na svih 120 kilometara Save u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“. Redovna odbrana uvedena je i na 52 kilometra Dunava kod Pančeva i Kovina, a na brani „Veliko Središte“ kod Vršca i dalje je na snazi vanredna odbrana.

Republički hidrometeorološki zavod i u narednim danima najavljuje porast vodostaja na ove dve velike reke. Prognozirani vodostaji trebalo bi da se kreću oko, ili nešto iznad redovne odbrane od poplava, dok se na Savi kod Šapca već sutra očekuje uvođenje vanredne odbrane od poplava.

Posle rekordno visokih vodostaja na Savi u proleće 2014. rekostruisana su i sanirana sva slaba mesta i oštećenja na savskim nasipima o kojima se brine JVP „Vode Vojvodine“. U te radove u proteklih godinu i po dana uloženo je više od 240 miliona dinara. Najviše novca, po 70 miliona dinara, uloženo je u rekonstrukciju nasipa kod Hrtkovaca i sanaciju Crpne stanice i Ustave „Bosut“. Rekonstrukcija Crpne stanice „Lipac“ koštala je 45 miliona, a sanirana su i sva oštećenja na mitrovačkom keju.