У рекордном року, за само две недеље, попуњен је капацитет регате „Воде Војводине“, која ће се одржати од 24. јуна до 3. јула ове године. Осма по реду регата коју организује ЈВП „Воде Војводине“ изазвала је огромно интересовање наутичара, али више нисмо у могућности да прихватамо пријаве из техничких разлога.

Као и претходних година, поред домаћих наутичара, на крстарењу равницом придружиће нам се и наутичари из региона. У 10 дана, наши регаташи крстариће дуж 300 километара по бачким каналима и Дунаву, на релацији Нови Сад-Бачки Петровац-Оџаци-Српски Милетић-Сомбор-Бездан-Сомбор-Каравуково-Бачко Ново Село-Нови Сад.

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. Овогодишњом регатом обележавамо и 160 година преводнице Бездан, изузетно значајног објекта индустријске баштине на војвођанским каналима на ком је први пут у Европи примењено подводно бетонирање.

Пловимо заједно!