U rekordnom roku, za samo dve nedelje, popunjen je kapacitet regate „Vode Vojvodine“, koja će se održati od 24. juna do 3. jula ove godine. Osma po redu regata koju organizuje JVP „Vode Vojvodine“ izazvala je ogromno interesovanje nautičara, ali više nismo u mogućnosti da prihvatamo prijave iz tehničkih razloga.

Kao i prethodnih godina, pored domaćih nautičara, na krstarenju ravnicom pridružiće nam se i nautičari iz regiona. U 10 dana, naši regataši krstariće duž 300 kilometara po bačkim kanalima i Dunavu, na relaciji Novi Sad-Bački Petrovac-Odžaci-Srpski Miletić-Sombor-Bezdan-Sombor-Karavukovo-Bačko Novo Selo-Novi Sad.

JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Ovogodišnjom regatom obeležavamo i 160 godina prevodnice Bezdan, izuzetno značajnog objekta industrijske baštine na vojvođanskim kanalima na kom je prvi put u Evropi primenjeno podvodno betoniranje.

Plovimo zajedno!