Након 300 километара крстарења равницом, осма регата „Воде Војводине“, која је трајала од 24. јуна до  3. јула, вратила се у Нови Сад. У десет дана пловидбе, више од 200 наутичара на осамдесетак бродова пловило је на кружној тури бачким каналима до Бездана и одатле се Дунавом спустили у Нови Сад. Поред домаћих наутичара махом из Новог Сада и Београда, у регати коју организује ЈВП Воде Војводине“ учествовали су и заљубљеници у пловидбу из Хрватске, Словеније, Мађарске, Аустрије и Француске.

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује регату поводом 29. јуна – Дана Дунава, а у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и науички туризам. Да наутика у Војводини има будућност говори и податак да је у овогодишњој регати учествовало четрдесетак деце. Пловидбом до Бездана обележено је 160 година постојања тамошње преводнице, објекта индустријске баштине од изузетног значаја на војвођанским каналима, на ком је први пут у Европи примењено подводно бетонирање.

Поред мирне пловидбе и лепота нетакнуте природе, регату „Воде Војводине“ обележило је и лепо дружење. Овим путем захваљујемо се представницима Бачког Петровца, Оџака, Српског Милетића, Сомбора, Бездана, Каравукова и Бачког Новог Села – нашим партнерима у организацији регате, на гостопримству и занимљивим садржајима које су припремили за панонске морнаре.