Око 160 волонтера, међу којима ће бити и много деце,  у суботу 8. октобра чистиће и уређивати Парк природе Бељанска бара. Предвиђено је да волонтери сакупљају разне врсте отпада, чупају коров, косе траву, трску, инвазивно шибље, да фарбају и шмирглају дрвене елементе, а планирано је и постављање нових инфо табли и мобилијара. Посебан програм предвиђен је за малишане којима ће после сат времена чишћења на располагању бити разне врсте едукативних и забавних програма.

Целодневну акцију „Волонтери – пријатељи Бељанске баре“, код Турије, организују ЈВП „Воде Војводине“, АРХУС центар Нови Сад, Ерсте банка, Општина Србобран и Месна заједница Турија.

Бељанска бара дугачка је 39 километара, а настаје од неколико плитких дeлова, који се састају три километра северно од старобечејских салаша, затим тече у правцу југозапада и улива се у Велики бачки канал код Турије. Станиште је ретких и угрожених биљних врста. Рибљи фонд чине 23 врсте риба, седам врста водоземаца, две врсте гмизаваца и чак 136 врста птица. Бељанска бара је 2013. године проглашена за заштићено подручје III категорије, укупне површине 173 хектара. Пре годину дана у парку је уређена рекреативно едукативна стаза дуга четири километра.    

Старалац над Парком природе Бељанска Бара је ЈВП “Воде Војводине”.