Стубови Жежељевог моста зауставили су јуче проток леда код Новог Сада. Новосадска Лучка капетанија, у сарадњи са ЈВП „Воде Војводине“, ангажовала је током поподнева потискивач „Слога“ приватне компаније „Нет груп систем“ за разбијање леда. После четворочасовног рада брода од 400 тона, снаге 2000 коњских снага, ледени чеп је пробијен. У противном могло је доћи до много већег гомилања леда и успоравања протока воде, што у крајњем случају може довести и до поплава.

Јутрос је уведена одбрана од загушења ледом на нових 158 километара Дунава, па се редовна одбрана на Дунаву спроводи на укупно 218 километара, односно од Сланкамена до државне границе са Мађарском. Рачунајући јуче проглашену одбрану на целом току Саве и Тисе кроз нашу земљу  и банатске водотоке, мере редовне одбране од загушења ледом на снази су на укупно 733 километра водотока.

На свим водотоцима и секторима на којима је проглашена одбрана од леда уведено је дежурство и спроводи се осматрање ледених појава у складу са Општим и Оперативним планом одбране.