Захваљујући вишечасовном раду потискивача „Слога“, јуче је разбијен ледени чеп формиран у ноћи измеђи среде и четвртка узводно од Жежељевог моста. Налог за рад потискивачу, ЈВП „Воде Војводине“ издало је у јутарњим часовима. Лед  се простирао  од Жежељевог све до Моста Слободе, а лед се покренуо у поподневним сатима.

На деоници Дунава код Новог Сада у дужини од 14,7 километара и даље су на снази мере ванредне одбране од загушења ледом, док се редовна одбрана спроводи на готово 800 километара водотока.

Потискивач „Слога“ биће у приправности како би могао да реагује уколико се поново формира ледостај, јер РХМЗ следеће седмице поново најављује пад температура. Водостаји су ниски,  а Дунавом ће нам стићи и ледене санте из Мађарске. Разбијање ледених чепова је веома важно, јер гомилање леда и стварање баријера у крајњем случају могу довести и до такозваних ледних поплава.

На Сави, на деоницама од Хртковаца до Јарка,  у зони ушћа Босута у Саву и код Јамене, формиран је ледостај. Тиса и банатски водотоци и даље су потпуно залеђени. Дебљина леда на Дунаву је од 5 до 10, а на Сави, Тиси и банатским водотоцима  до 15 центиметара.

У ЈВП „Воде Војводине“ формиран је Штаб који даноноћно прати стање на рекама.