Ледене баријере које су биле формиране у сектору Апатина и код Даља током ноћи су се покренуле, али се лед тренутно зауставља на делу Дунава узводно од Бачке Паланке, тачније узводно од Плавне. Како не би дошло до забрињавајућег гомилања леда, који у крајњем случају може проузроковати и такозване ледене поплаве, на данас одржаном заједничком састанку представника Србије, Хрватске и Мађарске у Сомбору, договорено је ангажовање мађарских ледоломаца. У складу са међудржавним споразумом они ће из Мађарске кренути сутра, биће усидрени у Вуковару, а деловаће у складу састањем на терену и према процедурама предвиђеним споразумом.

На подручју Новог Сада, услед очекиваног ломљења леда од стране ледоломаца из Мађарске, потискивач „Слога“ биће спреман и деловаће уколико се укаже потреба.

На Сави данас има мање леда него претходних дана. Формиран је ледоход, а покривеност воденог огледала креће се од 60 до 70 процената. Код Хртковаца и Јамене и даље је ледостај, а лед на тим деоницама покрива од 80 до 90 процената воденог огледала.

Тиса и банатски водотоци и даље су под ледом.

Редовна одбрана од загушења ледом тренутно се спроводи на 708 километара Саве, Тисе и банатских водотока, а ванредна на 104,7 километара Дунава. Дебљина леда је од пет до 15 центиметара.

ЈВП „Воде Војводине“ није надлежно за безбедност и стање пловила, пристана и сплавова који се налазе у кориту реке.