Већи од два мађарска ледоломца који јуче није успео да се пробије кроз   ледену баријеру у даљској кривини како би ослободио мањи ледоломац и направио коридор за пар ледоломаца који су усидрени у Апатину, од јутрос је поново у акцији. Брже напредовање ледоломца јуче су спречавале санте велике и по неколико стотина метара,  које су пуцале и одвајале се од баријере, па је ледоломац морао да се враћа и разбија их. У противном оне би се отиснуле низводно и представљале би опасност  за све објекте који се налазе низводно у реци, укључујући и мостове. Нови пар мађарских ледоломаца, „Сечењи“ и „VII“ данас ће се из Апатина спустити ближе баријери, а када ће проћи кроз даљску кривину и наставити низводно према Новом Саду и Београду зависи управо од данашњег учинка ледоломца Јегторо 11.

Потискивач „Слога“ који је претходних дана проширио коридор између новосадских мостова од јуче  пропушта санте из даљске кривине.Током поподнева и вечери у два наврата  покренуо је ледостај који се  формирао између Жежељевог и Варадинског моста у Новом Саду. Поред „Слоге“, од јуче је  у приправности  још један потискивач усидрен низводно од Жежељевог моста. Он ће бити ангажован уколико се укаже потреба. Потискивач „Слога“ дежура даноноћно, као и осматрачи ЈВП „Воде Војводине“ који се налазе на критичним деоницама.

Изузетно ниске температуре додатно ће продужити борбу са ледом и повећати количине леда на рекама.

Редовна одбрана од загушења ледом јутрос је поново уведена на 90 километара Саве, на деоници од Хртковаца до државне границе. Тиса и банатски водотоци и даље су у потпуности покривени ледом. Редовна одбрана од загушења ледом спроводи на 733 километа Саве, Тисе и банатских водотока, а ванредна на 104,7 километара Дунава.