Девета по реду, сада већ традиционална, регата „Воде Војводине“, одржаће се ове године од 21. јуна до 2. јула. У 12 дана, наутичари ће имати прилику да плове дуж готово 400 километара реке Тисе на релацији Нови Сад – Тител – Бабатово – Нови Бечеј – Бачко Петрово Село – Сента –Кањижа – Мол – Бечеј – Арадац – Тител – Нови Сад.

ЈВП „Воде Војводине“ организује вишедневну рекреативну регату у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. Међу домаћим, али и страним наутичарима влада велико интересовање за регату „Воде Војводине“, тако да су до сада са нама Војводином крстарили и Хрвати, Словенци, Аутријанци, Мађари, Холанђани и Французи.

Овогодишњом регатом обележавамо и 40 година од изградње Бране на Тиси, највећег објекта на Хидросистему ДТД. Браном се преграђује корито Тисе за велику воду у дужини од 520 метара. Изградњом Бране на Тиси 1977. године, омогућено је гравитационо захватање, односно, снабдевање банатског дела Хидросистема ДТД. Завршетак радова на Брани на Тиси означио је и крај изградње Хидросистема ДТД, која је трајала 20 година.

Пловимо заједно!