Deveta po redu, sada već tradicionalna, regata „Vode Vojvodine“, održaće se ove godine od 21. juna do 2. jula. U 12 dana, nautičari će imati priliku da plove duž gotovo 400 kilometara reke Tise na relaciji Novi Sad – Titel – Babatovo – Novi Bečej – Bačko Petrovo Selo – Senta –Kanjiža – Mol – Bečej – Aradac – Titel – Novi Sad.

JVP „Vode Vojvodine“ organizuje višednevnu rekreativnu regatu u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Među domaćim, ali i stranim nautičarima vlada veliko interesovanje za regatu „Vode Vojvodine“, tako da su do sada sa nama Vojvodinom krstarili i Hrvati, Slovenci, Autrijanci, Mađari, Holanđani i Francuzi.

Ovogodišnjom regatom obeležavamo i 40 godina od izgradnje Brane na Tisi, najvećeg objekta na Hidrosistemu DTD. Branom se pregrađuje korito Tise za veliku vodu u dužini od 520 metara. Izgradnjom Brane na Tisi 1977. godine, omogućeno je gravitaciono zahvatanje, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD. Završetak radova na Brani na Tisi označio je i kraj izgradnje Hidrosistema DTD, koja je trajala 20 godina.

Plovimo zajedno!