Заинтересовани наутичари могу да се пријаве од четвртка, 20. априла, за учешће у деветој регати „Воде Војводине“, која се одржава од 21. јуна до 2. јула ове године.

У 12 дана, наши регаташи имаће прилику да плове дуж 380 километара реке Тисе на релацији Нови Сад – Тител – Бабатово (Елемир) – Нови Бечеј – Бачко Петрово Село – Сента – Кањижа – Мол – Бечеј – Арадац – Тител – Нови Сад.

Образац за пријаве може да се преузме на сајту ЈВП „Воде Војводине“ www.vodevojvodine.rs, затим, лично у ЈВП „Воде Војводине“, Булевар М. Пупина 25, Нови Сад, или у наутичким клубовима. Попуњену и потписану пријаву потребно је послати поштом или доставити лично на писарници предузећа. За пријаву је потребно имати регистровано пловило. Подсећамо наутичаре да је број места у регати ограничен због организационих разлога, а више информација може се добити путем телефона 021/48-81-409 и 021/48-81-539.

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. За регату „Воде Војводине“ влада велико интересовање како међу домаћим, тако и међу страним наутичарима.

Овогодишњом регатом обележавамо и 40 година од изградње Бране на Тиси, највећег објекта на Хидросистему ДТД. Њеном изградњом 1977. године, омогућено је гравитационо захватање, односно, снабдевање банатског дела Хидросистема ДТД. Завршетак радова на Брани на Тиси означио је и крај изградње Хидросистема ДТД, која је трајала 20 година.

Пловимо заједно!