Zainteresovani nautičari mogu da se prijave od četvrtka, 20. aprila, za učešće u devetoj regati „Vode Vojvodine“, koja se održava od 21. juna do 2. jula ove godine.

U 12 dana, naši regataši imaće priliku da plove duž 380 kilometara reke Tise na relaciji Novi Sad – Titel – Babatovo (Elemir) – Novi Bečej – Bačko Petrovo Selo – Senta – Kanjiža – Mol – Bečej – Aradac – Titel – Novi Sad.

Obrazac za prijave može da se preuzme na sajtu JVP „Vode Vojvodine“ www.vodevojvodine.rs, zatim, lično u JVP „Vode Vojvodine“, Bulevar M. Pupina 25, Novi Sad, ili u nautičkim klubovima. Popunjenu i potpisanu prijavu potrebno je poslati poštom ili dostaviti lično na pisarnici preduzeća. Za prijavu je potrebno imati registrovano plovilo. Podsećamo nautičare da je broj mesta u regati ograničen zbog organizacionih razloga, a više informacija može se dobiti putem telefona 021/48-81-409 i 021/48-81-539.

JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Za regatu „Vode Vojvodine“ vlada veliko interesovanje kako među domaćim, tako i među stranim nautičarima.

Ovogodišnjom regatom obeležavamo i 40 godina od izgradnje Brane na Tisi, najvećeg objekta na Hidrosistemu DTD. Njenom izgradnjom 1977. godine, omogućeno je gravitaciono zahvatanje, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD. Završetak radova na Brani na Tisi označio je i kraj izgradnje Hidrosistema DTD, koja je trajala 20 godina.

Plovimo zajedno!