U rekordnom roku, za nepune tri nedelje, popunjen je kapacitet regate „Vode Vojvodine“, koja će se održati od 21. juna do 2. jula ove godine. Za regatu, koju organizuje JVP „Vode Vojvodine“ kako bi promovisalo plovne puteve pokrajine, vlada ogromno interesovanje nautičara, ali nismo u mogućnosti da prihvatimo više prijava iz tehničkih razloga. U ovogodišnjoj regati učestvovaće blizu 90 brodova.

Kao i prethodnih godina, pored domaćih, na krstarenju ravnicom pridružiće nam se i nautičari iz regiona. U 12 dana, naši regataši imaće priliku da plove duž 380 kilometara reke Tise na relaciji Novi Sad – Titel – Babatovo (Elemir) – Novi Bečej – Bačko Petrovo Selo – Senta – Kanjiža – Mol – Bečej – Aradac – Titel – Novi Sad.

Ovogodišnjom regatom obeležavamo i 40 godina od izgradnje  Hidrosistema DTD. Gradnja Hidrositema DTD trajala je 20 godina, a završetkom se smatra izgradnja Brane na Tisi. Izgradnjom brane 1977. godine, omogućeno je gravitaciono zahvatanje vode iz Tise, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD vodom.

Plovimo zajedno!