У рекордном року, за непуне три недеље, попуњен је капацитет регате „Воде Војводине“, која ће се одржати од 21. јуна до 2. јула ове године. За регату, коју организује ЈВП „Воде Војводине“ како би промовисало пловне путеве покрајине, влада огромно интересовање наутичара, али нисмо у могућности да прихватимо више пријава из техничких разлога. У овогодишњој регати учествоваће близу 90 бродова.

Као и претходних година, поред домаћих, на крстарењу равницом придружиће нам се и наутичари из региона. У 12 дана, наши регаташи имаће прилику да плове дуж 380 километара реке Тисе на релацији Нови Сад – Тител – Бабатово (Елемир) – Нови Бечеј – Бачко Петрово Село – Сента – Кањижа – Мол – Бечеј – Арадац – Тител – Нови Сад.

Овогодишњом регатом обележавамо и 40 година од изградње  Хидросистема ДТД. Градња Хидроситема ДТД трајала је 20 година, а завршетком се сматра изградња Бране на Тиси. Изградњом бране 1977. године, омогућено је гравитационо захватање воде из Тисе, односно, снабдевање банатског дела Хидросистема ДТД водом.

Пловимо заједно!