Ученици четири основне школе са територије Општине Србобран учествовали су данас у приредби одржаној у оквиру манифестације „Дани Бељанске баре“ у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Србобрану. Уприличена је и изложба најуспешнијих ликовних и литерарних радова на тему Парка природе „Бељанска бара“, а ЈВП „Воде Војводине“ обезбедило је награде за 13 најуспешнијих.

У приредби су учествовали основци из србобранских школа „Јован Јовановић Змај“ и „Вук Караџић“, те ОШ „Петар Драпшин“ из Турије и ОШ „Жарко Зрењанин“ из Надаља, а присуствовали су и представници Покрајинског секретаријата за урбанизами заштиту животне средине и локалне самоуправе Србобран. Такође, данас је организована и едукација о биљном и животињском свету Парка природе „Бељанска бара“ за децу из вртића у Турији.

Манифестација Дани Бељанске баре“ одржана је по први пут, у организацији ЈВП „Воде Војводине“ у сарадњи са општинама Србобран и Бечеј. Одржана је поводом Европског дана паркова, са циљем да се подигне еколошка свест деце основношколског узраста о значају заштите овог подручја.

Заштићено природно добро „Бељанска бара“ проглашена је за парк природе 2013. године.