I ove godine,  JVP „Vode Vojvodine“ u saradnji sa  opštinama Temerin, Žabalj i Vrbas, uspešno  sprovodi manifestaciju „Dani Jegričke“. Cilj manifestacije je  podizanje ekološke svesti dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i edukacija lokalnog stanovništva o značaju zaštite ovog zaštićenog područja.

Ova, sada već tradicionalna manifestacija, okupila je nekoliko stotina dece koja su učestvovala u ekološkim radionicama, akciji čišćenja priobalja Jegričke, takmičila se u rekreativnom ribolovu i drugim aktivnostima.

Nakon uspešno sprovedenog konkursa likovnih i literarnih radova koji je raspisan u februaru mesecu ove godine, deca su svojim angažovanjem dala doprinos i ukazala na važnost očuvanja prirode. Tako je proteklog vikenda upriličena izložba najboljih likovnih i proglašenje najuspešnijih literarnih radova na temu „Park prirode Jegrička“ na nekoliko lokacija. JVP „Vode Vojvodine“, i ovog puta, obezbedilo je nagrade i priznanja za najuspešnije radove.

Zaključno sa 6. junom, kada će se obeležiti Međunarodni dan zaštite životne sredine na Info centru Jegrička, biće završena sedma po redu manifestacija „Dani Jegričke“.

Zaštićeno prirodno dobro „Jegrička“, zbog svojih prirodnih vrednosti i osobenosti, proglašeno je parkom prirode 2005. godine, a upravljač je  JVP „Vode Vojvodine“.