Ugovor o zajedničkom finansiranju uređenja leve obale kanala Vrbas-Bezdan, odnosno uređenja „Tromeđe“ u Somboru, potpisan je u toku maja između JVP „Vode Vojvodine“ i Grada Sombora. Procenjena vrednost radova iznosi 9 miliona dinara, s tim da Grad Sombor učestvuje sa 40%, odnosno 3,6 miliona dinara, a „Vode Vojvodine“ sa 60%, odnosno sa iznosom od 5,4 miliona dinara.

Projektom su predviđeni zemljani radovi uređenja obale, postavljanje potrebnog urbanog mobilijara, kao i izgradnja drvenog mola – platforme. U toku su pripremne aktivnosti za raspisivanje javne nabavke za sve ove radove. Prema planiranoj dinamici posla, očekujemo da će  početak radova biti u julu. JVP „Vode Vojvodine“  će sve učiniti da radovi budu završeni u toku ove letnje sezone

Krajem prošle godine „Vode Vojvodine“ je, iz sopstvenih sredstava, završilo izmuljenje priobalja u zoni „Tromeđe“, kao i delimično uređenje same obale, što je predstavljalo I fazu radova na ovoj lokaciji. To su bili pripremni radovi za izgradnju budućeg drvenog mola – platforme, a njihova vrednost je iznosila nešto više od 2 miliona dinara.